Over ons

Maak kennis met

VAN OPLOO TUINPLANTEN

De beste kwaliteit planten op een duurzame manier gekweekt. Dat is waar Van Oploo Tuinplanten voor staat! Waar Alexander in 1987 als 16-jarige in het kasje van zijn ouders startte, is het inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige kwekerij van ruim 15 hectare, verdeeld over twee locaties.

Niet alleen een passie voor onze planten, maar ook voor onze klanten! We streven naar langdurige relaties. De klant staat bij ons altijd op één: samen zorgen we ervoor dat de eindconsumenten zo goed mogelijk bediend worden in hun vraag.

Onze kwekerij

Met 20 man sterk zijn we dagelijks bezig met de kweek van onze planten. Onze kwekerij is verdeeld over twee locaties, beide gevestigd in Bavel. Op de ene locatie, aan de Wouwerbeekseweg, wordt voornamelijk eigen plantgoed gekweekt. Aan de Lijndonkseweg (hoofdlocatie) wordt het plantgoed doorgekweekt tot 2, 5 en 10 liter struiken. Van Oploo Tuinplanten heeft de plantenkweek volledig in eigen handen, zodat we de beste kwaliteit planten kunnen leveren. De focus ligt o.a op de kweek van verschillende soorten Photinia. Daarnaast kweken we Ilex crenata ‘Dark Green’®, Prunus lusitanica ‘Angustifolia’, Osmanthus Burkwoodii, Elaeagnus ebbingei ‘Compacta’ en Fargesia in soorten.

Geschiedenis

1987

Rond 1987 is Alexander begonnen met zijn eerste planten te kweken, op dat moment waren dwergconiferen zijn passie. Hij deed dit in het kasje van zijn ouders.

Elk jaar weer wat meer planten en dan gebeurde het dat hij weer een stuk grond van zijn ouders inpikte om containerveld aan te leggen.

1994

In 1994 hebben Alexander en Anne-Marie 1.5 ha grond gekocht aan de Lage Aard in Bavel.

Zij hebben er een kas gebouwd van 1000 m2. Er werden toen heel veel soorten gekweekt, maar dit was niet de toekomst.

2002

In 2002 is er nog een stuk van 1.5 ha bij gekocht. Dit is ongeveer het jaar geweest waar Alexander de stoute schoenen aan trok om in 1 keer 10.000 Photinia fraseri Red Robin C2 op te zetten. Dit is uiteindelijk de basis geworden van hoe de kwekerij nu nog is. Heel veel Photinia’s.

2005
De kas is in 2005 vergroot naar 3000 m2. Door de jaren heen werd het Photinia assortiment uitgebreid met de soorten Little Red Robin, Carré Rouge, Red Light, Camilvy
2010
2010 is het sortiment uitgebreid met de Ilex crenata ‘Dark Green’®. Er is toen een samenwerkingsverband ontstaan tussen GC Stolwijk & Co met van Oploo Tuinplanten. Ilex Concepts werd opgericht. De Ilex crenata ‘Dark Green’® wordt tot op heden verkocht onder de merknaam i-LEXIT!
2013
De kwekerij was al enkele jaren te klein. Er werden enkele locaties in de buurt bij gehuurd. Dit resulteerde in de aankoop van de locatie aan de Wouwerbeekseweg.
2014

Soms loopt het raar. Een (oud) werknemer zocht in 2014 een kwekerij om voor zichzelf te beginnen. Alexander zei dat hij onze kwekerij aan de Lage Aard wel kon overnemen. Zo gezegd, zo gedaan. Sindsdien is er intensieve samenwerking met van Kuijk Tuinplanten.

2015
Enkele jaren daarvoor is er aan een plant een zijtak gevonden die een afwijking had. Deze zijtak is gestekt en vermeerderd. In 2015 is de plant aangeboden bij KVBC ter keuring. Onze Photinia serratifolia ‘Pink Crispy’® heeft goud gewonnen op het Plantarium in Boskoop. De naam van deze plant is bedacht door Eric Kessels. De Pink Crispy is nog steeds van grote waarde voor de kwekerij.
2019
In 2019 is er grond gekocht aan de Lage Aard om daar een tweede locatie te starten. Het sortiment is aangevuld met soorten die de basis van de tuin vormen. Bestaande uit Elaeagnus, Osmanthus, Prunus en Fargesia.
2021

In 2021 is er begonnen met het bouwen van de nieuwe kas met bedrijfspand. Rond juli is de automatisering geplaatst en rolden de eerste planten van de band.

2022

In februari 2022 is er intrek genomen in het nieuwe bedrijfspand.

Wie zijn wij

Binnen

Alexander

Alexander
Eigenaar

Jorg

Jorg
Verkoop Algemeen / Orderafhandeling

Jolanda

Jolanda
CC Administratie / Orderafhandeling

Lidy

Lidy
Administratie/
Orderafhandeling

Anne-Marie

Anne-Marie
Eigenaar / Administratie / Orderafhandeling

Buiten

Arish

Arish
Junior teeltmanager

Asia

Asia

Bas G

Bas

Henk

Henk

Kamil 2

Kamil

Karolina

Karolina

Kitty

Kitty

Niek 6

Niek

Stefan

Stefan

Darren

Darren

Dean 3

Dean

Mees

Mees

Pepijn

Pepijn

Roy

Roy

Bart

Bart

Jan

Jan

Yvonne

Yvonne